Toen ik rond de 16 was, ging ik freelancen voor grafisch ontwerp via een kleine non-profit. Ze hadden posters en boekomslagen nodig en ik dacht dat ik dat vrij gemakkelijk kon doen. Ik behandelde dingen goed voor mijn leeftijd en verdiende een paar dollar, zodat ik schoenen kon kopen voor de eerste dagen van school. Terwijl ik dit bleef doen, besefte ik dat ik het werk erg leuk vond en zelfs geïnteresseerd was in het doen van webontwerp. Het kan niet veel anders zijn, toch?

Jongen, had ik het verkeerd. Ik heb online een winkel opgezet en ben op zoek gegaan naar klanten. Ik kreeg er een paar in en ik besefte onmiddellijk dat ik dit niet zo gemakkelijk zou aanpakken als mijn drukwerk. Er waren zoveel dingen die ik moest doen en zoveel informatie die ik moest weten over internet in het algemeen. Ik was duidelijk slecht voorbereid. Tot ongeveer 3 jaar geleden was ik echt off-en-on met webdesign, alleen maar omdat het zo belastend was.

Snel vooruit naar vandaag en ik heb een nieuwe kijk op webdesign. Veel van de problemen die ik doormaakte met mijn webontwerpcliënten, dacht ik dat er op verschillende manieren voor kon worden gezorgd. Ik kijk vandaag terug op mijn fouten en merk op wat ik beter had kunnen doen. Hier zijn 7 grote fouten die ik toen heb gemaakt en die ik nu niet probeer te maken.

Papierwerk negeren

papierwerk

We zijn creatievelingen en we hebben de neiging om dingen op een creatieve manier te doen. Helaas betekent dit dat sommigen van ons contracten, opdrachten, voorstellen enz. Vergeten. Dit is echter een van de belangrijkste dingen die je als ontwerper van welke aard ook zou kunnen hebben. Uw papierwerk biedt u een referentiepunt bij klanten wanneer het mis begint te lopen.

Contracten zijn moeilijk om echt op te maken als je geen advocaat hebt. Slips zijn typisch iets dat de klant verzint en je volgt het. Omdat ik met kleinere bedrijven werk, schrijf ik meestal voorstellen op (net zoals biedingen). In deze voorstellen bespreek ik mijn hele proces van begin tot einde. Ik neem ook alle ontwerpkenmerken op die ik zou willen implementeren en andere aanbevelingen.

Aan het einde van mijn voorstellen neem ik ook een prijslijst op. Ik geef ook opties voor items (bijvoorbeeld alleen webontwerp en webontwerp met WordPress-ontwikkeling). Het idee is om zo duidelijk en beknopt mogelijk te zijn. Zodra we het ermee eens zijn, gaan we verder en heb ik een factuur.

Al deze dingen zorgen ervoor dat ik op het goede spoor blijf, het verduidelijkt het project en biedt mij de mogelijkheid terug te gaan op dingen als er discrepanties zijn. Dit is uiterst belangrijk in webontwerp, vooral als u dit probeert uit te voeren als een lucratieve onderneming.

Slordige eerste concepten

slordig

Ik heb dit eerder gedaan en het doet niets anders dan mij terugbrengen. Er zijn momenten dat mijn deadline voor de eerste versie moet worden ingeleverd of ik ben gewoon aan het sleuren met een project. Ik open Photoshop en gooi dingen gewoon rond. Ik noem mijn lagen niet, maak een raster of maak zelfs geen stalen. Ik heb het gewoon gevleugeld.

Dit is een grote fout. Vaak ga ik ervan uit dat de klant een hekel aan heeft en een ander ontwerp wil. Zelden gebeurt dat - ze willen bijna altijd kleine veranderingen. Het probleem is wanneer het tijd is om deze wijzigingen aan te brengen, niets in orde is en uiteindelijk krijg ik nog meer tijd voor het opnieuw ontwerpen en repareren van dingen.

Zelfs als u een deadline nadert, raad ik u aan uw tijd te nemen, zelfs bij de eerste concepten. Zij zijn belangrijk. Ik zou ook zeggen dat je ervoor moet zorgen dat elk onderdeel van je werk en project is georganiseerd, vooral als je de bewerkbare deliverables overdraagt. Geef je lagen een naam, maak stalen en houd het overzichtelijk en beknopt.

Niet schetsen

schetsen

Na een bepaalde tijd begin je te geloven in jezelf als een webdesigner. Soms begin je misschien zelfs te denken dat je je ideeën niet hoeft te schetsen. Je opent gewoon Photoshop of zelfs je code-editor en duikt er meteen in. Misschien ben je goed, maar dat is gewoon een slecht idee.

Met schetsen kunt u fouten maken en uw oplossingen uitzoeken. Als je rechtstreeks naar je eerste concept gaat, heb je dat niet noodzakelijkerwijs. Als u uw concept schetst, kunt u ook elk type creatief blok verslaan. Soms zie je het net zo goed niet op het scherm als op papier, waar je kunt wissen en bewerken terwijl je onderweg bent - je weet dat het daar niet perfect hoeft te zijn.

Behalve creatief, kun je door je ideeën te schetsen ook achterhalen hoe je dit webontwerp responsief kunt zien. Vaak heb ik zojuist een gewone desktopsite gemaakt en hoopte ik het beste. Wanneer u uw ideeën uittekent, kunt u echt ideeën opdoen over hoe u wilt dat uw werk in alle formaten wordt bekeken. Schetsen is niet alleen iets voor kunstenaars, maar het is ook een geweldige manier om gedachten te verzamelen.

Onvoldoende testen

testing

Een van mijn minst favoriete onderdelen van ontwerpen en ontwikkelen is de testfase. Het is een gemakkelijke stap om te willen overslaan omdat het bijna altijd het deel is waar de meeste dingen fout gaan. Het is nog steeds geweldig voor me hoe een website er perfect uit kan zien in de ene browser en vreselijk in de volgende. Daarom moeten we uitgebreid testen om te zorgen dat alles overal werkt.

Er zijn veel snelkoppelingen voor deze stap, waaronder patches en websites die als verschillende browsers fungeren. Ik heb echter gemerkt dat de meeste van deze niet werken en uiteindelijk de situatie werelden erger kunnen maken.

Of u nu op responsiviteit test of alleen via browsers, probeer er zeker van te zijn dat veel van deze direct beschikbaar zijn. Om veel testen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je ontwerp en je code van te voren perfect zijn. Een goed schoon ontwerp en code kan een lange weg gaan.

Leren terwijl je gaat

leren

Het is allemaal met ons gebeurd. We moeten iets nieuws in ons ontwerp implementeren dat we nog nooit eerder hebben gedaan. Dus we onderzoeken het en het lijkt erop dat het niet zo moeilijk is om te doen. Rechts?

Fout. On the fly leren is nooit het beste idee, vooral als u werkt aan iets met een deadline, voor een klant en / of met een partner. De reden is omdat de meeste keren we er geen goed begrip van hebben. Natuurlijk kunnen we code kopiëren en plakken, maar als het niet werkt of met iets anders knoeit in een ontwerp, zijn we waarschijnlijk niet zo vaardig in het repareren ervan.

Het is duidelijk dat ik niet zeg dat je geen nieuwe vaardigheden moet leren. Leer zoveel als je wilt, maar in je vrije tijd. Wanneer je iets on the fly moet doen, probeer dan iemand te vinden die weet wat ze doen. Ze zullen het sneller en veel effectiever doen dan je misschien zou kunnen. En als alles goed en perfect is, kun je die persoon zelfs vragen om je een paar dingen te leren.

Het wiel opnieuw uitvinden

wiel

Ontwerpers zien zichzelf graag als probleemoplossers. Design is onze methode om dingen te repareren. Als de website van een klant bijvoorbeeld niet converseert zoals zou moeten, dan zullen we rondkijken en enkele wijzigingen aanbevelen. Dat is hoe we (zouden moeten) werken.

Hoe we het probleem oplossen, is wat ons allemaal anders maakt. We streven ernaar om de juiste oplossingen op een innovatieve manier te vinden. Veel ontwerpers maken echter de fout om te innovatief en creatief te zijn door te proberen het wiel opnieuw uit te vinden of met gloednieuwe oplossingen te komen.

Natuurlijk is dit niet absoluut, maar het punt is dat er oplossingen zijn voor alle problemen die er zijn, we moeten ze gewoon vinden. Als de website niet converteert, hoeft u geen nieuw script of stuk code te maken. Het kan zo simpel zijn als een plakkerige knop of oproep tot actie.

We kunnen onze creativiteit tonen door het uitvoeren van de ideeën. Apple heeft de MP3-speler niet uitgevonden, maar ze hebben het beter dan wie ook uitgevoerd.

Over-ontwerpen

'S Werelds Slechtste Website ooit!

Met uw uitvoering is het belangrijk dat u niet teveel ontwerpt. Wat ik hiermee bedoel is je pagina's volproppen, veel te veel kleuren hebben en dingen verwarrend maken.

Hoewel ontwerpers problemen oplossen, willen we ze op een manier doen die nog steeds esthetisch aangenaam is. Het is de taak ervoor te zorgen dat onze ontwerpen leesbaar, leesbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Zoals ik keer op keer zeg, wil je ontwerpen op een manier die intuïtief is; net doen alsof iemand nog nooit een website heeft gezien en ontwerpen voor die persoon.

Conclusie

Het lijkt erop dat er veel regels zijn voor het ontwerpen voor het web. Het gaat er echter om slim te zijn met uw workflow en uw ontwerpen. Het is zeldzaam om een ​​webontwerpproject te krijgen waar het goed gaat, want dat is gewoon de aard van de branche. Dit zijn echter manieren om er zeker van te zijn dat je alles wat er op je leven mogelijk is, kunt doen.

Welke fouten heb je in het verleden gemaakt die je probeert te vermijden? Welke fouten zie je anderen maken? Laat het ons weten in de comments.