Het is niet alleen mij; Ik heb rondgevraagd: je zult waarschijnlijk je eigen ergste klant zijn. Ooit.

Elke transactie heeft een soortgelijk verhaal tot op het punt dat het bijna cliché is: het huis van de timmerman valt uit elkaar, de auto van de monteur is een rammelende jalopy en de kapper is een kalende praatgraag die de geliefden altijd dwingt uitgespannen onhandige praatjes te maken . Het is alleen maar logisch dat de site van de webdesigner vastzit in allerlei ellendige problemen.

Werken op je eigen site is ongelooflijk moeilijk! Je hebt de hele dag op de websites van andere mensen gewerkt, nu ga je de jouwe doen, op je eigen tijd - gratis. Ugh! Voeg daarbij de druk van het doen van je "beste werk"; je begint te denken aan ongelooflijke ideeën en omvang - en kruipt in de mogelijkheid dat het in de vergetelheid kan worden gebracht.

We zijn webdesigners - dit medium is onze boodschap, maar het is ook waar de meeste van onze geweldige community veel vrije tijd doorbrengt. De druk om iets bijzonders te doen kan behoorlijk verpletterend zijn. Al te vaak verdrijven we onszelf of produceren we iets dat niet voldoet.

Je bent niet alleen in deze strijd.

Ik heb onlangs mijn eigen persoonlijke site vernieuwd in zijn tiende iteratie. Dat is juist. Ik heb dit tien keer gedaan. De vorige negen keer was de sombere en pijnlijke worst-case ervaring waar ik het over heb. Ik ben een vreselijke klant geweest. Ik ben veeleisend, onredelijk en had vage doelen. Ik heb dit probleem nooit serieus genomen tot dit recente werk. Dit zijn allemaal symptomen van ongerichtheid en niet objectief kijken naar het probleem.

Als dit iets is dat je echter al hebt meegemaakt, of als je er nu middenin zit, is het tijd om dit project anders te benaderen dan op de site van een klant. Voor versie 10 voor ArleyM.com heb ik besloten om geen compromissen meer te sluiten. Ik bedacht een paar basisregels voor mezelf vanaf de eerste stap. Dit maakte het project een genot om aan te werken.

Elke klant is anders (vooral wanneer de klant jou is!) Overweeg deze opnieuw te bewerken of maak je eigen regels die bij jouw project passen:

1. Veel plezier ermee

Spreekt voor zich: als ik het niet leuk vind om eraan te werken, zal ik niet genieten van het eindproduct en zal ik het nooit updaten. Dit is mijn vrije tijd. Ik heb een persoonlijk project nodig om leuk te zijn; dit kan niet zomaar een andere website zijn. Ik werkte niet aan een doel of een deadline, dus ik had de vrijheid om deze regel te maken: op het moment dat dit werk een saai werk wordt, zal ik gaan en iets anders gaan doen. Ik kom hierop terug als ik me geïnspireerd en opnieuw gepompt voel.

2. Breek je eigen regels

Dit gaat hand in hand met stap één. Op het werk houd ik de best-practices in het achterhoofd: schrijf schone semantische code en maak een professioneel product dat het geld van onze klant verdient. Ik breng de volgende regels in verband met werk, wat niet altijd leuk is. Thuis moet ik me niet aan deze beperkingen houden. Browser-hacks? Zeker! Rommelige code? OK! Gekke onpraktische dingen doen? JEP! Ik ben de baas van deze website, dus ik zal regels overtreden als ik daar zin in heb.

3. Doe iets nieuws

Als je bent zoals ik, zijn er een paar experimenten en technieken die je hebt willen proberen. Ik beschouw mijn persoonlijke site graag als een sandbox op productieniveau. Jouw mening over een nieuwe techniek, of het uitproberen van iets dat nog nooit eerder is gedaan, zal je site leuk maken en uiteindelijk zal het je wat verkeer van je peers opleveren. Ik besteedde veel tijd en dacht na over verschillende dingen die ik wilde proberen voor mijn eigen site. Ik schreef over tien dingen die ik deed op mijn voorpagina van dit bericht. De bonus hiervan is dat het je zal strekken en je ook beter maakt voor projecten van klanten.

4. Wees eenvoudig

De neiging is om dingen in de naam van awesomeness te ingewikkeld te maken. Houd in gedachten dat het eenvoudige olde-timey principe: Release Early, Release Vaak is. U kunt herhalen en toevoegen aan uw site - dit is geen afdruk, u legt dit werk niet vast voor het nageslacht. Denk aan specifieke problemen op uw huidige site die u probeert op te lossen en los deze op. Uw site hoeft niet alles te zijn voor iedereen wanneer deze wordt gestart. Klinkt dit bekend? We creëren ook eisen en doelen met klanten! Er zit schoonheid in eenvoud.

5. Doe inspiratie op

Met zoveel geweldige galerijen als Dribbble, Awwwards, Best Whatever, etc. is het veel te gemakkelijk om inspiratie overload te krijgen. Ik vind eigenlijk meestal inspiratie contraproductief. Soms zie ik het werk zo geweldig dat ik me begin te voelen als "het is allemaal gelukt" of "het wordt beter gedaan dan ik ooit kan bereiken", of een andere anti-inspirerende tegenproductieve onzin. Inspiratie is voor mij goed om te denken in de trant van een bepaald gevoel of esthetiek waar een klant op uit is - maar voor een persoonlijk project weet ik al wat ik leuk vind, en ik heb meestal een goed idee van hoe ik wil dat de site kijk, voel en werk. Forceer jezelf om al deze tabbladen te sluiten en ga er helemaal voor.

Deze regels zijn niet voor iedereen, maar de geest van hen kan het overwegen waard zijn. Ik weet dat ik een "productie" -man ben, maar het is belangrijk om te onthouden dat ik voor mijn eigen site ook de accountmanager, projectmanager, inhoudcoördinator en klant ben! Voor elk werk dat ik ooit in de toekomst voor mezelf zal doen, zal ik eerst een aantal beperkingen zoals deze opschrijven.

Ermee beginnen

De eerste stap is de sleutel. Heb een redelijke to-do lijst. "Herontwerp van ArleyM.com" zat lange tijd in mijn takenlijst van Gmail als een enorm, angstaanjagend item. Heb je een item van twee woorden op je lijst dat ongelofelijk veel tijd en moeite vertegenwoordigt? Dat is een verschrikkelijk ongemotiveerd uitgangspunt, zoals ik ontdekte. Breek dat gigantische ding op in uitvoerbare stappen, bij voorkeur taken die in minder dan een uur kunnen worden gedaan. Als je eenmaal vooruitgang hebt geboekt op een paar lijstitems, begint de creativiteit te sneeuwballen en wordt het werk gemakkelijk.

Ga zo door

Het slechte nieuws is dat u nooit echt aan het werk bent op uw site. Zie het als iets dat voortdurend in een staat van vooruitgang is. Ongeacht of u een vreselijke klant bent voor uzelf, of een verbazingwekkende - u blijft altijd uw belangrijkste klant, en verdient daarom regelmatig en consequent aandacht.

Ik probeer elke week tijd vrij te maken om wat detail te polijsten, of blogposts te schrijven, of gewoon online deel te nemen aan het gesprek. Mijn vriend Andy Patrick is echt goed in het houden van zijn site vers. Zijn recente persoonlijke herontwerp van de site kreeg enige aandacht in online galerijen, en hij heeft een constante respectabele hoeveelheid verkeer gehad. Voor veel mensen is dit de definitie van succes en een site die het doel heeft bereikt - maar Andy is nog steeds bezig met het verfijnen van pixels en details. Deze kleine, maar regelmatige aandacht zal ervoor zorgen dat je site niet transformeert in die gigantische onverzorgde puinhoop waarmee je bent begonnen. Wees niet die ontwerper die constant van de grond af schrapt en opnieuw opbouwt (geloof me, ik heb het jarenlang gedaan!), Houd je project levend en evolueer met consistente liefde. De benadering van Andy heeft me geïnspireerd en ik heb een lijst met de volgende drie fasen voor het upgraden van mijn site in de loop van de tijd.

Ben je gepompt? Klaar om dit ding nu te laten wiegen? Mijn laatste advies is om de computer te verlaten, een potlood en een pad te pakken en ergens ver weg te gaan van gloeiende schermen en breedbandtoegang. Laat de creativiteit stromen en kom terug met een plan.