Een van de moeilijkste onderdelen van het starten van uw bedrijf of freelancen is proberen te achterhalen wat u moet opladen. Jaren geleden, nadat ik pence op de dollar had geaccepteerd voor mijn werk, besloot ik dat ik serieus wilde worden over freelancen. Ik wilde met zijn hoofd duiken en nooit achterom kijken. Maar ik wist niet wat ik moest vragen.

Dus deed ik wat een echte professional zou doen en ik Google het. Er waren talloze blogs en artikelen die probeerden om de prijzen te verlagen en me een goed idee te geven over wat ik zou moeten aanrekenen. Het was te veel voor me om te verwerken tot ik besloot om het bedrag dat ik goed vond toe te rekenen en elke maand gestaag te verhogen.

Prijzen zijn een moeilijk gebied voor sommigen van ons, vooral voor degenen onder ons die gepassioneerd zijn over het werk. Velen van ons zouden het niet erg vinden om gratis werk te doen, alleen omdat we het zo leuk vinden, maar dan is dat onverantwoordelijk. Dus nogmaals, we blijven achter met de eeuwenoude vraag: "Wat moet ik in rekening brengen?"

YourRate.co

Dat is waar YourRate.co binnenkomt. Het is een no-nonsense rekenmachine die je vertelt hoeveel je moet opladen. Ze stellen 3 eenvoudige vragen: hoeveel wil je per maand verdienen? Hoeveel uur per week wil je werken? En hoeveel weken wil je een jaar uit? Na het invoeren van de info, krijgt u een cijfer dat u uw uurtarief geeft.

De sleutel tot de aanpak van YourRate? Het gaat niet om wat de markt zal brengen, het gaat om wat je waard bent.

Pro: Het is eenvoudig. Het is gemaakt om erachter te komen hoeveel een freelancer een uur moet maken.

Nadelen: het omvat geen uitgaven. En dit is heel klein, maar wees u ervan bewust dat u dat soort dingen in uw gewenste inkomen per maand wilt opnemen. Het is geen buistrekom om het zelf op te nemen, maar het is absoluut iets waar je aan wilt denken. De rekenmachine verdubbelt echter uw tarief voor sommige uitgaven zoals belastingen.

yourrate

Hier is een beeld van mijn idealen. Ik droom, maar je moet er natuurlijk voor zorgen dat dit cijfers zijn waar je je prettig bij voelt en ga daar vanaf. Je wilt misschien ook zien hoe dit voor je past als je het niet per uur doet en alleen een vast tarief doet (zoals ikzelf). Het idee van deze website is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je jezelf meer waardeert en meer rekent voor wat je wenst. Het is maar al te gemakkelijk om in de val te trappen om te vragen wat 'de man in de straat' aanklaagt; je bent niet de vent op straat, als je je doelen niet bereikt, wat ben je aan het doen?

Heb je te weinig? Hoe bereken je je tarief? Laat het ons weten in de comments.

Uitgelichte afbeelding / thumbnail, geld afbeelding via Shutterstock.