"Ik ben consument, hoor me brullen!"

Dat is iets dat ik ooit schreef, niet ironisch genoeg, in een tekstgesprek met een vriend. Ik was op zoek naar een product waarmee ik een bepaalde taak op een bepaalde manier kon uitvoeren. Ontevreden over de opties die ik tot nu toe had gevonden, bleef ik zoeken. Mijn vriend stelde voor om een ​​van de producten te gebruiken die ik al had besloten te negeren, en gewoon dingen op hun manier te doen .

Dat is de hel. Ik ben de klant. Ik ben de man met het geld dat ze willen. Ik ben misschien maar één klant, maar mijn geld is net zo goed als dat van iemand anders. Waarom zou ik het niet uitgeven aan een product dat de dingen doet zoals ik het wil doen?

Sommige gebruikers zoeken naar de goedkoopste deal in termen van geld. Anderen zoeken naar de goedkoopste deal in termen van tijd en mentale inspanning.

Sommige gebruikers zoeken naar de goedkoopste deal in termen van geld. Anderen zoeken naar de goedkoopste deal in termen van tijd en mentale inspanning. Dit is de reden waarom app-makers opties en instellingen in hun apps bouwen. Ze weten dat niet iedereen de dingen op dezelfde manier doet, dus het beperken van hun mogelijke opties beperkt hun mogelijke klanten.

Web-apps en -sites grijpen dit idee ook aan en ik ben hier om enkele van de meer gebruikelijke (en belangrijke) manieren te delen om uw gebruikers hun eigen ervaring te laten aanpassen.

1. Taal

Ik weet dat ik dit eerder heb aangepakt, maar het gebeurt nog steeds. Dus ik blijf erover praten. Ik zeg niet dat elke afzonderlijke site meertalig moet zijn. Sommige sites hebben het niet nodig en een goede lokalisatie kan behoorlijk duur worden. Ik zeg dat als uw site meerdere talen heeft, u de gebruiker echt de taal laat kiezen die ze willen gebruiken.

Dat klinkt als gezond verstand, maar ik blijf sites tegenkomen waar de taal voor mij is gekozen op basis van mijn locatie, en ze zullen me dit niet laten veranderen. Ik woon in Mexico en mijn eerste taal is Engels. U kunt waarschijnlijk het probleem zien. Maar het zijn niet alleen randgevallen zoals ik. Hoe zit het met mensen die gebruikmaken van VPN's in andere landen? Hoe zit het met mensen op vakantie?

Er is geen reden om uw gebruikers hun taal niet handmatig te laten instellen.

2. Lichte of donkere thema's

Als uw site gebruikers daar (of zelfs maar aanmoedigt) nodig heeft om veel te lezen, dan zou u moeten overwegen om ze minstens één lichtthema en één keer donker te geven. Ik lees zelf het liefst met een licht thema, en de kamer licht op. Maar anderen lijken moe te worden om zo te lezen. Ze vinden het vooral leuk om een ​​donker thema te hebben als ze in het donker lezen, omdat het scherm zelf niet verblindt.

Ik weet. Dit lijkt veel op het feit dat ik aanbeveel dat je twee afzonderlijke versies van je site onderhoudt. Let op twee dingen: een, de meeste sites vereisen niet bijna genoeg lezen dat dit soort optie nodig zou zijn. Twee, als u vooruit plant, kunt u theoretisch alle kleuren op uw site wijzigen met een paar regels CSS. Dat is de schoonheid van de cascade.

3. Hoe informatie wordt gesorteerd

Dus als u tegenwoordig naar informatie in een tabel kijkt, is het redelijk om te verwachten dat u de informatie die u bekijkt op verschillende manieren kunt sorteren: alfabetisch, numeriek, per categorie of wat-u ook heeft. Je kunt echter vrijwel dezelfde aanpak toepassen op elk ander type inhoud.

Blogs zijn al zo lang ontworpen dat je snel inhoud kunt filteren waarin je minder geïnteresseerd bent, door tags, categorieën en meer in te zetten. Sociale mediasites hebben in dit opzicht volledig gefaald door steeds meer proberen om reverse-chronologische tijdlijnen uit te faseren en zelfs inhoud met algoritmen uit onze blik te verwijderen. Luister, ontwikkelaars, alleen omdat ik geen interactie heb met een beetje inhoud betekent niet dat ik het niet wil zien. Ik ben een luie, verdomde interactor en ik kijk naar veel inhoud. Stop het voor mij te verbergen!

4. Valuta

Ik ben gewend om een ​​mentale bekering in mijn hoofd te doen, van Amerikaanse dollars tot Mexicaanse peso's. Soms krijg ik de wisselkoers verkeerd, en iets is duurder dan ik verwacht. Soms krijg ik het verkeerd op de andere manier en ben ik aangenaam verrast.

Hoe dan ook, dit kan allemaal worden voorkomen als ik via meer online winkels mijn eigen valuta kan kiezen. Ik geef toe dat het implementeren van dit inderdaad een pijn kan zijn. Ik weet niet hoeveel API's er zijn om valutaconversies tijdens het on-the-fly doen met actuele conversieratio's, maar er moet er ten minste één zijn, toch?

5. Privacy

Ik ben altijd blij als een sociaal gerichte site mij laat beslissen hoeveel informatie ik iedereen wil laten zien. Vereiste informatie (zoals mijn e-mailadres) is niet altijd informatie die ik aan iedereen wil geven. Ik bedoel, als iemand te veel informatie over mij wil weten, heb ik het al aan Google en Facebook gegeven, maar waarom zou ik het te gemakkelijk maken?

6. Sociale interactie

Even belangrijk voor privacyeigenschappen zijn degenen die me in staat stellen om precies te beslissen hoe sociaal ik wil zijn. Het blokkeren van individuele gebruikers is een goed begin, maar wat als platforms met privéberichten ons in staat stellen het eenvoudig uit te schakelen?

Misschien lijkt het in tegenspraak met het hele concept van het sociale web om mensen in staat te stellen de sociale functies van hun accounts te beperken. Maar er zijn veel sites die ik gebruik met sociale functies waar ik persoonlijk geen gebruik van kan maken. En totdat ze allemaal de spamfiltertechnologie van Gmail hebben, zijn we misschien beter af zonder een aantal van hen helemaal.