Bij het maken van website-ontwerpen is het bijna onmogelijk om pictogrammen weg te laten. Ze helpen bij het visualiseren van stukjes exemplaar en zijn absoluut noodzakelijk in een gedetailleerde en consistente website. Pictogrammen zorgen voor een verhoogde gebruikerservaring en zijn meestal opgenomen in alle websites.

Wat ik het meest aan iconen niet leuk vind, is de tijd die het kost om ze te maken.

Ja, er zijn al iconenets die er zijn. Ik zou op het world wide web naar het juiste pictogram kunnen zoeken, maar ik heb altijd het gevoel dat er iets mis is met hen. Het kunnen de stilering zijn of de daadwerkelijke uitvoering van het pictogram dat gewoon niet goed bij me zat. Het is ook moeilijk om een ​​set van 100+ pictogrammen bij te houden wanneer je misschien maar een handvol tegelijk nodig hebt.

Iconbench?

invoegen Iconbench . Hoewel ze nog steeds in bètatest zijn, zijn ze een online app waarmee je je eigen pictogrammen kunt stylen. Ik besloot om ze te bekijken om te zien wat er aan de hand was.

Step 1

Stap 1: stijlen maken met Iconbench

Step 2

Stap 2: pictogrammen kiezen om te downloaden

Pros

  • Pictogramdiepte: er zijn veel pictogrammen om uit te kiezen. Op dit moment zijn er ongeveer zeven sets die beschikbaar zijn op Iconbench. In totaal zijn er meer dan 700 iconen beschikbaar. Er is één set die premium is, maar de rest is gratis. Veel van de pictogrammen zijn vrij standaard, dus ze zijn erg veelzijdig.
  • Kies en kies: zoals ik al zei, het is een beetje vervelend om een ​​enorme reeks pictogrammen te downloaden als je slechts 10 of 20 nodig hebt. Met Iconbench kan ik de iconen kiezen die ik wil. Ik kan ook verschillende pictogrammen uit verschillende sets kiezen, zodat ik kan mixen en matchen. Of blijf gewoon in één set.
  • Kan registreren: u hoeft geen account aan te maken, maar de optie is wel beschikbaar. Ik vind dit leuk omdat je meteen maar een handjevol pictogrammen nodig hebt. Registreren slaat je sets op, zodat je terug kunt gaan en gelijksoortige pictogrammen kunt downloaden.

Cons

  • Beperkte downloads: helaas kunt u slechts 20 pictogrammen tegelijk downloaden. Het is geen probleem, want meestal gaat het om het bedrag dat je nodig hebt. Het zou echter leuk zijn om meer te kunnen downloaden voor het geval dat. Ik neem aan dat ze dit hebben tegengegaan door je toe te staan ​​je te registreren en wijzigingen aan te brengen in je sets.
  • Zou meer creatieve controle willen: dit kan een schot in het donker zijn, maar als ontwerper wilde ik meer kunnen. Ik wilde tussen vierkant en cirkel kunnen kiezen, maar dat lukte niet. De meeste effecten waren niet spectaculair. En wanneer u de pictogrammen downloadt, krijgt u alleen het PNG-bestand in één grootte. Ik hoopte op meer.
  • Achtergrondkleur irrelevant: ik weet niet zeker of ik iets verkeerd heb gedaan, maar toen ik mijn pictogrammen ging downloaden nadat ik met de stijlen had gespeeld, kreeg ik serieus alleen het witte pictogram. Er was geen achtergrond maar alleen het pictogram. Ik neem aan dat het een bètabug is.

Vonnis?

Al met al denk ik dat Iconbench een groot potentieel heeft. Ik denk dat de sleutel hier is om te blijven werken met en de gewenste pictogrammen te kunnen kiezen. Ik hoop dat sommige dingen stilistisch voor hen open kunnen gaan.

Op dit moment is het een beetje verspilling vanwege het achtergrondkleurenprobleem, maar als ze dat kunnen corrigeren, heeft dit een geweldig potentieel om een ​​hulpmiddel te zijn dat nuttig is voor elke webontwerper.

Heb je Iconbench gebruikt? Wat denk je? Laat het ons weten in de comments hieronder.