De wereld is omringd door mensen die je inspiratie willen verkopen. En weet je wat? De kans is groot dat je erin koopt.

Erger nog is dat het je potentieel om te doen en grote dingen te maken misschien vernietigt.

Ga naar een boekhandel en u ziet een gedeelte 'Zakelijk'. Het is tegenwoordig een populaire plek, met name voor de professionals van vandaag, die gaan op zoek naar validatie. De beloften van hoop en dromen zijn hoog. Maar het is een valstrik.

In plaats van u te motiveren om aan het werk te gaan, fungeert dit inspirerende materiaal als een vervanging voor het uitvoeren van werk. Het wordt een afleiding die de inspanningen verlengt die je al in nieuwe en bestaande projecten zou moeten steken.

De auteurs worden rijker terwijl je hoop en dromen groeien, maar werk je aan dingen die er echt toe doen? Misschien misschien niet.

Onze obsessie met inspiratie

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik die bedrijfsecties in boekhandels bezoek. Ik ben dol op het lezen van memoires over mensen die geweldige dingen hebben gedaan - de kans om te leren van leiders zoals Steve Jobs en Bill Gates is altijd geliefd. Hetzelfde kan gezegd worden voor bedrijven als 37 Signals with Rework en Facebook with The Facebook Effect .

Maar wanneer ik zie dat mensen zoals Maria Bartiromo, een financieel nieuwsanker bij CNBC, met een hoofdschot en een titel genaamd De 10 Wetten van Duurzaam Succes , kan ik niet anders dan teruggebracht worden tot de realiteit; al deze mensen willen winst maken door je inspiratie te verkopen. (Ik wacht nog steeds op het boek van Charlie Sheen.)

Het internet is niet zo anders. Er zijn websites die zich richten op niets anders doen dan mensen van inspiratie voorzien. Dit is exemplarisch in de creatieve industrie, waar hele blogs alleen aan deze taak worden gewijd. Maar het zijn enkele van de meest populaire blogs binnen de industrie.

Je zult merken dat mensen gecharmeerd zijn van berichten als "10 manieren om productiever te zijn" of "100 manieren om geïnspireerd te worden". Het is deze inhoud die de creatieve sappen onmiddellijk laat stromen. Het geeft een beeld van adrenaline, waar veel mensen gebruik van willen maken.

De inhoud zelf is niet slecht, maar de manier waarop mensen het gebruiken is.

Inspiratie werkt niet

Als je inspiratie gebruikt als een manier om nieuwe en creatieve dingen te verzinnen, dan gebruik je verstandig verstand. Van anderen nemen die geweldige dingen hebben gemaakt en je eigen prachtige creaties maken, is hoe inspiratie bedoeld is om te gebruiken. En op die manier is inspiratie iets geweldigs. Helaas, inspiratie dient slechts dit doel voor een minderheid.

De meeste mensen gebruiken inspiratie voor een ander doel - ze gebruiken het om die creatieve sappen te laten vloeien, maar ze slagen er vrijwel altijd niet in om iets te produceren. Je kunt ze de "wannabes", "dromers" of "luiaards" van de creatieve industrie noemen. Ze hebben grote ideeën, maar ze hebben weinig uitvoering.

Deze mensen hebben de beste bedoelingen. Ze hebben dat idee in hun hoofd zitten dat ze weten dat geweldig is. Maar wanneer het tijd is om resultaten te produceren, is er niets dan niets doen. Het kan angst zijn. Het kan luiheid zijn. Het kan een aantal vormen van weerstand zijn die ons ervan weerhouden om geweldige dingen te doen.

Dat is wanneer velen zich tot inspiratie wenden.

Inspiratie werkt niet gelijk

Vroeger stapten mensen uit hun huis, bezochten ze een nieuwe plek of ding, raakten ze geïnspireerd door deze plaatsen of dingen en werkten ze weg van deze inspiratie. Mensen doen dit nog steeds. Mensen proberen nog steeds geïnspireerd te worden om geweldige dingen te maken.

Een van de meer memorabele voorbeelden die ik me kan herinneren, is de nieuwe Cadillac CTS-V. De ontwerper, Bob Munson, verzamelde inspiratie voor het herontwerp van de auto uit een boogschutter strak worden getrokken.

Munson's inspiratie alleen was niet hetzelfde als werk. Hij had het idee misschien wel, krabbelde een paar briefjes en had een winnaar. Maar waar is anders dan de meeste is dat hij de inspiratie volgde. Hij zette het aan het werk. Het vereiste veel toewijding om daadwerkelijk te doorlopen door concept, ontwerp en productie, maar hij deed het. De inspiratie was in zekere zin een middel om een ​​doel te bereiken.

De meeste anderen zouden naar de pijl en boog van de boogschutter gekeken hebben en zagen alleen wat het had kunnen zijn. Zo weinigen hadden een idee kunnen uitvoeren zoals de nieuwe CTS-V, die nu als een van de beste in zijn klasse wordt beschouwd. Maar hoe vaak zal dit gebeuren?

Inspiratie kan een afleiding zijn

In plaats van te focussen op een bepaald soort inspiratie, hebben mensen de neiging om zich op honderden te concentreren. Ze maken gebruik van alle informatie die internet biedt, en in plaats van werk te produceren raken ze verstrikt in het moment dat ze dingen zien die andere mensen hebben gemaakt. Begrijp me niet verkeerd: ik doe dit net zo veel als de volgende persoon. Maar waar de meeste mensen fout gaan, is dat ze er niets mee doen. Ik zat in deze groep.

Als jij een van die mensen bent met veel bladwijzers van inspirerende galerijen en ideeën, maar je hebt veel producten als resultaat van die inspiratie, dan heb je misschien dezelfde problemen.

Het was niet meer dan drie jaar geleden dat ik niet honderden maar duizenden bladwijzers had voor dingen die ik als inspirerend beschouwde. Het werd een obsessie van soorten, waar ik het internet, websites, blogs, fora en meer zou doorzoeken op inspirerend materiaal. Ik had honderden bladwijzers die naar sites als Flickr en DeviantArt wezen. Het werd een rush voor mij. Ik hield van elk moment, en ik was vastbesloten om de nieuwste en beste dingen die andere mensen produceerden niet te missen.

In plaats van echt zinvol werk te doen, begon ik te dromen over alle dingen die ik kon creëren met al mijn nieuwe inspiratie. Ik bracht meer tijd door in programma's zoals OmniGraffle dan in TextMate of Photoshop. Ik had uiteindelijk honderden ideeën voor websites waar ik eigenlijk geen motivatie voor had om door te gaan. Maar die inspirerende high die ik uit al deze content putte, heeft me opgezogen.

Net zoals mijn verzameling bladwijzers groeide, deed mijn obsessie met het lezen van boeken ook. Elk bekend inspirerend boek dat je de afgelopen vijf jaar kon noemen, heb ik waarschijnlijk gelezen. Ik heb memoires en autobiografieën van enkele honderden gelezen. Het voedde mijn creativiteit, maar het veroorzaakte ook inactiviteit.

Het kwam op een punt dat het heel slecht ging, dus besloot ik om de behoefte aan boeken, inspirerende galerieën en meer te elimineren. Ik heb ook alle bladwijzers verwijderd die ik in de loop van de jaren heb verzameld. Ik was het huis aan het schoonmaken.

Het was tijd om aan het werk te gaan.

Waarom hard werken de enige manier is

Ik, alleen, kon mezelf niet dwingen om los te komen van deze aura van inspiratie die ik om me heen had gecreëerd. Ik had een goede trap nodig om me mijn fouten te laten realiseren. Gelukkig stuitte ik op iemand die echt heeft geholpen mijn leven te veranderen.

Dat is één persoon Merlin Mann . Hij sprak eerder over het onderwerp arbeidsethos. Hij weet dat geen enkele hoeveelheid van praten of inspiratie mensen zal overtuigen om iets geweldigs te produceren. Hij weet dat slechts één ding zo'n prestatie zal zijn - dat één ding hard werken is.

foto door cliff1066 . | CC

Ik besloot om alles om me heen te blokkeren en me te concentreren op de belangrijke dingen. Ik zou hard werken om dingen voor elkaar te krijgen. Het bleek een van de grootste beslissingen in mijn leven te zijn en een die ik nooit zal betreuren.

Distractions elimineren

We hebben problemen met hard werken. We willen de winst maximaliseren met de minste potentiële hoeveelheid werk. Dit is waarom boeken zoals 4-Hour Workweek bestaan ​​en best-sellers zijn. Maar ook al is het mogelijk om het rendement op de minste inspanning te maximaliseren, het resulteert zelden in het type werk dat als kwaliteit of de moeite waard zou worden geclassificeerd. Timothy Ferris vertelt je graag dat je van vier uur werk geld kunt verdienen, maar hij heeft je niet verteld dat zijn boek waarschijnlijk honderden (zo niet duizenden) uren nodig had om te schrijven. Denk er over na.

Hard werken is moeilijk als je alle afleidingen in overweging neemt - Facebook, Twitter, Flickr, enz. - die ons beletten geweldige resultaten te behalen. Het is moeilijk om gefocust te blijven op de taken die je moet uitvoeren als je tjilpen en deukjes hebt waardoor je je bewust wordt dat er een wereld van informatie en inspiratie op je wacht op internet.

Ik zal de eerste zijn die je vertelt dat ik verslaafd was aan Facebook en Twitter. Op een gegeven moment heb ik zelfs geteld met behulp van deze diensten als werk. Maar om mijn tweeten en Facebooking te rechtvaardigen omdat het werk dom was. Als we hard zouden werken om iets geweldigs te produceren in de eerste plaats, zouden die verbindingen waarschijnlijk het gevolg zijn. (Natuurlijk moet netwerken een onderdeel zijn van de bedrijfsactiviteiten van iedereen, maar als je niet de tijd neemt om een ​​geweldig product te maken, zal geen enkele hoeveelheid volgers je veel helpen.)

Infographic door Cambodia4Kids.org. | CC

Dus maak ik er een gewoonte van van mij om de toegang tot internet uit te schakelen als ik naar mijn werk ga. Ik zet het alleen aan als het echt nodig is en ik open alleen tabbladen naar websites die ik moet onderzoeken. Al het andere is uit het zicht geëlimineerd.

Zodra ik afleidingen heb geëlimineerd en begin te werken, gaan de dingen schijnbaar op de automatische piloot en begin ik met het produceren van resultaten. Ik weet zeker dat dit geldt voor vele anderen die in de creatieve industrie zijn. Iemand of iets toestaan ​​om je af te leiden op dit punt van focus is, voor een gebrek aan een beter woord, gek.

Wanneer al het andere faalt, wordt er hard gewerkt

Als je jezelf tijd, geld en veel verdriet wilt besparen, moet je de volgende dingen realiseren:

  • Inspiratie is alleen nuttig als je bereid bent om hard te werken.
  • Inspirerend materiaal is geen vervanging voor werk, en het zou een afleiding kunnen zijn.
  • Hard werken betekent niet dat je hard werkt.
  • Hard werken is moeilijk, maar het is mogelijk en noodzakelijk om geweldige dingen te bereiken.
  • Afleidingen elimineren is de sleutel tot hard werken en de focus houden.
  • Harder werken zal in de meeste gevallen betere langetermijnresultaten opleveren.

Als je in de toekomst een boek, blogpost, afbeeldingsgalerij, podcast, televisieshow of film nodig hebt om te gaan zitten en iets te doen, heb je een serieus probleem.

Realiseer je dat je de oplossing al kent - dat heb je altijd. De vraag is echter, bent u bereid om de lange uren in beslag te nemen om het te laten werken?Exclusief geschreven voor WDD door James Mowery . Hij is een gepassioneerd technologiejournalist en ondernemer die heeft geschreven voor verschillende top-tier publicaties zoals Mashable en CMSWire. Volg hem op Twitter: @JMowery .

Wat denk je van deze ideeën en hoe ga je om met inspiratie? Plaats hieronder je gedachten ...