Ik geef volledig toe aan mijn dagen van schofterij, geobsedeerd door succes, hunkerend naar macht over anderen omwille van wraak en plezier, op de lichamen van anderen willen staan ​​om mijn status in het leven te verhogen.

Ik kijk terug op die tijd met wat nostalgie maar vooral schaamte en ril van hoe zovelen hetzelfde pad bewandelen. Ik ben een mens en hoewel dat me misschien een beetje een excuus kan bieden, voel ik dat mijn besef van betere manieren, veroorzaakt door het kloppende leven, de neiging heeft om uit te roeien, en het doorgeven van deze kennis kan me wat karmapunten opleveren, een beetje sympathie van degenen die bij mijn graf staan, een knikje van begrip of een comfortabele plek voor mijn botten op een uitgebrande planeet.

Is dat te ver? Ik kan nooit vertellen wanneer ik lyrisch word.

Toch eisen de dodelijke zonden van jaloezie en trots hun tol op degenen onder ons die de ladder van succes beklimmen om later naar beneden te tuimelen.

BOOS

Ik heb verschillende favoriete lessen die ik geef als ik met studenten of jonge ontwerpers spreek, een daarvan is een citaat uit het einde van de les Jackie Gleason ; "Wees aardig voor de mensen die je op weg naar boven ontmoet, want je zult ze onderweg tegenkomen!"

Ik werd hier onlangs aan herinnerd toen ik in contact kwam met een illustrator die met vreugdevol ongeloof commentaar gaf op mijn carrière als schrijver en art director voor MAD Magazine . Mijn eerste gedachte was: heb ik hem afgewezen toen hij solliciteerde om voor mij te werken?

Gelukkig was ik maar een schoft voor één persoon, en tot mijn herinnering, hij verdiende het. Hoewel ik wist dat mensen die ik had afgewezen, geen goede mening over mij hadden, zeiden sommigen het hardop op internet. De illustrator zei tot mijn opluchting dat hij niet had gesolliciteerd, omdat hij te veel twijfel had dat hij zou kunnen concurreren met grootheden als Jack Davis , Mort Drucker , Don Martin , Antonio Prohias , Dave Berg en George Woodbridge , om maar een paar dinosaurussen te noemen die van het tijdschrift het icoon hebben gemaakt ... of liever gezegd, omdat het weer een les is om van de top te vallen.

"Ontwikkel succes van mislukkingen. Ontmoediging en mislukking zijn twee van de zekerste stapstenen voor succes. '

- Dale Carnegie

Het was een moeilijke positie om te hebben. Een beetje een beroemdheid zijn, maar zonder paparazzi proberen om upskirt shots van mij te krijgen als ik verlieten limousine; Ik droeg altijd ondergoed voor het geval dat, hoewel het teenslippers waren.

Maar er waren genoeg mensen die handtekeningen wilden en plaatsen waar ik lijntjes kon knippen en fluwelen touwen kon springen met een simpele presentatie van mijn visitekaartje. Vrienden hielden ervan om me aan hun vrienden voor te stellen, en terwijl ik winkeliers in mijn buurt nooit vertelde wat ik deed voor de kost, na een klein interview in een populaire tv-show De Anti Gravity Room , wat stripverhalen, muziek, videogames en popcultuur onder de aandacht bracht, ik merkte dat er meer fans van de show en MAD waren dan ik had geloofd en ik werd een beroemdheid in de buurt.

Wereld aan je voeten beeld via Shutterstock

Dikwijls dwongen de fawning die ik ontving andere verwarde klanten naar de hoekpizzeria om de counter guys te vragen wie ik was. De meesten gaven geen kutje over MAD maar genoeg om het woord van de pizzaplaats naar de broodjeszaak, de bagelwinkel en de stomerij te verspreiden.

Genoeg liefde om te glimlachen en zich belangrijk te voelen tussen mijn buren, maar niet genoeg om te vrezen dat mijn kinderen worden gekidnapt en vastgehouden voor losgeld.

Ik heb zelfs een hoop MADs in mijn boodschappentas bewaard om de kinderen op mijn blok uit te delen, wat door sommigen beschouwd kan worden als kindermishandeling, omdat ze dachten dat het tijdschrift vuile vuiligheid was, wat een compliment is voor MAD. Natuurlijk genoot ik van de aandacht.

Met kracht komt echter een grote last en veel hoofdpijn. Wanneer vrienden en kennissen geloven dat jij hun gemakkelijke toegang bent tot wat destijds het belangrijkste humormagazine was dat carrières maakte voor illustratoren en schrijvers, is er het morele dilemma om te doen wat het beste is voor het tijdschrift en harten te breken of professionele normen op te gooien en werk geven aan mensen die niet goed zijn voor de uitstraling van je levensbloed.

Tot mijn schande gleed ik een paar keer uit en de resultaten waren niet mooi. Ik verloor oude vrienden toen ik hen moest vertellen over de teleurstellende resultaten die ze hebben geleverd en de hit van de hogere peilers moet aannemen waarom ik mijn budget zou verspillen aan zulke slechte illustratieverkopers.

Het verharde mijn hart toen ik de waarheid besefte aan een anoniem citaat dat ik eens hoorde: "een lafaard is een dapper man met kinderen en een hypotheek."

Ik voelde mijn schoften stijgen om te overleven en ik begon vijanden te maken. Het is de lijn die moet worden overschreden als je de leiding hebt.

"Veel beter is het om machtige dingen te durven winnen, glorieuze triomfen te winnen, alhoewel gebeukt door mislukking ... dan te ranken met die arme geesten die noch genieten, noch veel lijden, omdat ze in een grijze schemering leven die geen overwinning of nederlaag kent."

- Theodore Roosevelt

Het was nog steeds geen plezier om mensen te misleiden toen ze hun portfolio's aan mij lieten zien.

Elk jaar zou een lokale school hun illustratie en cartooning senioren laten komen naar DC Comics, waarin MAD was gevestigd, eigendom van de gigantische Warner Bros. Corporation en steevast zou er minstens één kind zijn dat hijgend was om mij te ontmoeten als werkend voor MAD was zijn / haar levensdroom. Afwijzen, zelfs met de gebruikelijke aanmoediging om contact te houden terwijl hun carrière en talent groeiden, was geen gemakkelijke taak.

In de ogen kijken van diegenen wiens droom net is onderbroken; als je denkt dat je dat leuk zou vinden, dan heb je een paar heel grote problemen.

Toen ik voor het eerst bij MAD begon, stuurde een redacteur die bijna de hele geschiedenis bij het tijdschrift was geweest, me neer en verklaarde de verantwoordelijkheid deel uit te maken van een wereldwijd icoon. Misschien was ik nog maar jong of naïef, maar ik kon de kracht niet begrijpen die een publicatie zou kunnen hebben. Ik dacht dat hij dramatisch bezig was en meer geloof hechtte aan zijn oude werkgever en tot op zekere hoogte was dat waar. Hij was aanbeden en gevreesd door illustratoren en schrijvers en zijn achterste was constant vochtig van de ezelachtige mensen die ze deden in de hoop dat hij ze zou aannemen. Toen hij met geweld met pensioen was, beëindigde het zijn leven. Hij deed er niet meer toe in zijn kleine deel van de wereld. Hij leefde nog maar het grootste deel van wat er in hem was stierf.

Gouden boeken

Toen mijn beurt kwam om aan het veranderende tijdschrift te ontsnappen, omdat het de haai niet uit noodzaak, maar door dwaze zakelijke beslissingen sprong, belandde ik op Gouden boeken , bekend om de kleine boeken met de gouden rug. Nog een icoon van publiceren, maar ik moest leiding geven aan het ontwerp van een Japans pand dat net naar Amerika was gekomen - Pokémon.

Toen de buurtkinderen mij om kopieën van MAD vroegen, fronsten ze naar het verlies van die freebies. Toen ik ze Pokémon-items aanbood, explodeerden hun kleine hoofden bijna. Ik was nog steeds een beroemdheid in de buurt, tenminste bij zeven- tot twaalfjarigen.

De verzoeken kwamen nog steeds van degenen die dicht bij me stonden, dromend als auteur of illustrator van kinderboeken. Ik had mijn les geleerd en was meer op mijn gemak met het zeggen van "nee!"

Hallmark

Het lot van het leven zag me door het land trekken, twee keer om familieredenen en nog een keer voor zaken. Ik had het geluk en bleef banen bij iconische Amerikaanse bedrijven, waardoor mijn cv indrukwekkend en fris bleef. Ik dacht dat ik zou stoppen met mijn vorige werkgever, nog steeds aan het begin van mijn spel. Economie had een andere richting voor ogen.

"We zijn er allemaal niet in geslaagd onze droom van perfectie te evenaren. Dus prijs ik ons ​​op basis van ons prachtige falen om het onmogelijke te doen. "

- William Faulkner

Na massale ontslagen en gedwongen pensionering van de ouder wordende, goedbetaalde arbeiders bij Hallmark Cards (hoewel ze beweren dat dat de reden was achter keuzes of wie bleef en wie ging), bevond ik me in een klein stadje, op zoek naar mogelijkheden die gewoon weren daar niet.

Toen de dagen veranderden in maanden en toen zelfs in jaren, was het duidelijk dat 'jong en goedkoop' de rekruteringsbasis was geworden voor veel, zo niet alle bedrijven en ik niet jong of goedkoop genoeg was.

Looking for a job

Afbeelding werklozen via Shutterstock

Mijn leeftijdsgenoten uit mijn hele loopbaan begonnen openlijk hun depressie te bespreken omdat ze geen werk konden vinden, duidelijke tijdverspilling interviews en de vraag waar ze naartoe gaan van hun jarenlange hoge salarissen en grote posities bij de bekendste bedrijven in Amerika.

Een vriend huilde tegen me over hoe ze gedwongen werd om een ​​baan bij een bank te nemen, terwijl ze eerder al een salaris van zes cijfers verdiende als een creatief directeur voor een bekend farmaceutisch reclamebureau.

Het ging niet alleen om het geld - het ging om het verlies van prestige en het vermogen om ontwerpnormen vast te stellen, waardoor globale ontwerpprojecten werden gecreëerd. Sommige vrienden verlieten het veld volledig, wilden geen voormalige collega's onder ogen zien en uitleggen wat volgens hen onder hun verdiende capaciteiten lag.

Een andere vriend, een creative director voor Playboy Enterprises en een voormalige schoolvriend van mij van de School of Visual Arts in New York City, was bozer dan de meeste van mijn leeftijdsgenoten; wie zou dat niet zijn? Hij e-mailde me trots met foto's van zichzelf die naast naakte speelkameraden van de maand stonden.

"We gingen naar een van de beste kunstacademies ter wereld en we kunnen geen werk vinden?" Schreeuwde hij over de telefoon, "WE kunnen geen werk vinden !?"

Ik voelde zijn frustratie omdat veel van mijn collega's uit elk bedrijf contact met me opnamen voor de namen recruiters en kreunen over de wanhoop dat het nooit meer in staat zal zijn om een ​​gelijke positie te krijgen.

freelance

Ik zou willen zeggen dat ik rustiger was over het vooruitzicht minder freelance te werken en te werken tot de dag dat ik stierf, maar het is niet waar.

Terwijl een ontwerper met een groep ontwerpers op een industrie-evenement in New York, praatte over zijn wereldberoemde stuk en hoeveel hij er van maakte. Bijna onschuldig ... met voornoemde boosaardigheid, geef ik toe, wees ik erop dat hij dat project twintig jaar geleden had gedaan en vroeg wat hij de laatste tijd had gedaan. Hij kon niets bijna zo indrukwekkend opbrengen. Ik moest ook aanvoeren dat hij zijn langdurige kantoor voor een kleinere plaats ontruimde. Hij was geschokt dat ik er van wist, omdat hij niet wilde dat mensen dachten dat hij het niet goed deed. Dat was hij niet en zijn val vanaf de top was bot verpletterend ... naar zijn ego.

Suicide

Zelfmoordafbeelding via Shutterstock

Het was niet zozeer de kracht die ik miste, hoewel ik opeens orders kreeg en op de bodem moest zitten ontwerp-by-commissie was gek (geen woordspeling bedoeld). Als hoofd van een creatieve afdeling had ik ontwerpbeslissingen kunnen verdedigen, maar aan de onderkant moest ik bijten toen de 25-jarige creative director zijn broek natmaakte, terwijl subjectieve meningen op zijn of haar land terechtkwamen. schouders. Ik wilde ze schudden en geven mentorly advies , zoals ik nu door mijn schrijven doe, maar ik bleef altijd zwijgen en verhuisde zodra het project voorbij was.

"Succes is niet definitief, mislukking is niet dodelijk: het is de moed om door te gaan dat telt."

- Winston Churchill

Velen van ons vinden dat freelancen ons worden opgedrongen als we op creatief gebied willen blijven. Sommigen kiezen ervoor om hun vaardigheden als illustrator te gebruiken om weiden en bewolkte luchten te schilderen. Ontwerpers begonnen naar andere hoeken van de industrie te kijken papieren goederen , app-ontwikkeling en handwerk worden verkocht Etsy .

Als je creatief bent, is er altijd een manier om geld te verdienen. Het zal geen bedrijfssalaris en -voordelen zijn, maar koopt geluk op den duur wel geluk? Dorothy Parker schreef ooit: "Geld kan geen gezondheid kopen, maar ik zou genoegen nemen met een rolstoel met diamantbezetting."

Afgezien van dat, hoe vervangt u de glimlach van een baan die werkt met naakte vrouwen? De leiding hebben over een staf van mensen is ook een moeilijk ding om te vergeten. Het is niet zozeer de kracht, althans in mijn geval. Ik gaf er de voorkeur aan om mensen rond te schudden om hun sterke kanten te bespelen dan om ze te ontslaan.

Ik vond het geweldig om jonge mensen te zien groeien in hun loopbaan en huurde veel stagiaires in om hen op weg te helpen. Ik deed, toegegeven, ook graag de schokken van de wereld op hun plaatsen.

Op de onderste trede van de ladder zag ik enkele echt slechte managers en besefte ik hoe goed ik was geweest met mijn personeel en hoeveel geluk ze hadden om mij te hebben. Het dagelijkse lijden van managementfanaatjes eist zijn tol van een ongelukkig personeel.

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik anders ben dan mijn leeftijdsgenoten en geen vijandigheid voor mezelf heb in de vergetelheid raken , zoals het was. Ik ga niet rijk met pensioen, maar nogmaals, wat voor ontwerper doet dat? Ik brand vanbinnen als ik met een dwaas praat die me wil inhuren voor een laagbetaalend ontwerpproject en ik wil roepen, "weet je wie ik ben?" Maar het zou hen niets schelen als ze een paar willen huren van handen met een computer met ontwerpsoftware, klaar om micromanaged richting met megalomaniacale houding te nemen.

Dus ik probeer gewoon te onthouden dat ik erin slaag mijn rekeningen te betalen, tijd te nemen met mijn kinderen, zo nu en dan een flyer te ontwerpen voor hun school en hen te horen zeggen hoe hun vrienden het "cool" vonden. Ik ben trots op mijn ontwerpen en schrijf en geniet van het applaus van studenten en jonge ontwerpers wanneer ik met hen spreek en hoop dat mijn woorden verder dan mij zullen leven, in een soort van erfenis.

Ik blijf ontwerpen en blij zijn met de projecten die ten minste 90% van mijn vingerafdrukken op zich hebben.

The future

Pastures nieuwe afbeelding via Shutterstock

Toen ik aan mijn creatieve carrière begon, praatte ooit een beroemde ontwerper met me over een ontwerpevenement. Ik vroeg waarom jonge creatievelingen zo smerig waren, maar degenen die het echt hadden gemaakt waren zo aardig. Hij glimlachte en antwoordde: "Omdat er helemaal bovenin een kamer is en een kostbare kleine kamer aan de onderkant!"

Misschien raakte ik gewend aan de "kamer" of de jaren daar hebben me gewoon zacht gemaakt. Misschien heeft het me de rest van mijn leven gewoon verdoofd?

"Vergeet niet dat falen een gebeurtenis is, geen persoon."

- Zig Ziglar

In een jaar waarin te veel vrienden kanker hebben gevochten, terwijl ik zag dat mijn vader sneller in de richting van de finaliteit ging, en pijn op koude regenachtige dagen voelde, iets meer dan mijn jeugd, toen elk gebroken bot en met littekens bedekt stuk vlees een rode kenteken van moed was, gedeprimeerd worden door het hebben van neopreen bretels voor mijn armen, knieën en polsen om de pijn van die ongelukken van het leven te verlichten tot het uiterste ... dwaas zullen sommigen schelden.

Toen een van die kleine littekens een groot motorongeluk was, dacht ik niet dat ik mijn rechterhand zou terugwinnen. Dat deed ik, maar mijn carrière als illustrator was voorbij. Ik ontmoette de uitdaging door mijn hand om een ​​computermuis te wikkelen en een ontwerper te worden. Het is duidelijk dat ik volgens dit artikel goed genoeg heb gedaan om gelukkig te zijn.

Vreemd genoeg, hoewel ik de dagelijkse gang van zaken van belangrijke creatieve afdelingen mis, moet ik ook zeggen dat ik de druk niet misloop om op mijn hoede te zijn en verantwoordelijk te zijn voor anderen en soms hun eigen hoop en dromen te verbijten.

Ik heb dat deel nooit leuk gevonden.

Ik voel mijn eigen sterfelijkheid tegenwoordig meer en moet de balans opmaken van wat ik heb - ik leef nog steeds en het leven is alles. Geniet van wat je hebt, terwijl je het hebt en verwelkom welke verandering je geeft. Maak kennis met die verandering, met vastberadenheid en doelgerichtheid, of laat het je van binnen opeten. Mijn advies aan mijn vriend die voor Playboy werkte, was: "er zijn altijd andere mogelijkheden voor creatieven en je kunt overal op internet afbeeldingen van naaktvrouwen vinden."

Dus, als je in een positie bent waarin je je ongemakkelijk voelt over je carrière-ups en -downs, neem dan gewoon vreugde in het creatief zijn. Elk ontwerp is belangrijk, of het nu gaat om de school-bowlingtrip of het nieuwe logo voor Microsoft. Een van die ontwerpen kan je zelfs toestaan ​​om naaktfoto's te gebruiken!

"Het enige echte falen in het leven is niet trouw te blijven aan de beste die we kennen."

- Boeddha

Ben je in het reine komen met je carrière een stap naar beneden? Is je carrière een rollercoaster geweest of zit je in een stabiele positie? Deel uw ervaringen in de commentaren.