In de afgelopen 5 jaar ben ik in webontwikkeling marketing geweest in een of andere vorm. Van de klanten tot de reizen, het was op zijn zachtst gezegd een interessante reis. Ik heb het allemaal gedaan: verkoop, digitale marketing, betaald, organisch, beurzen, beheer van content / creatie, etc.

Ik sta nu in het stadium van mijn carrière wanneer de volgende generatie marketeers me vraagt ​​welke dingen ik wou dat ik had geweten voordat ik in de industrie stapte. Natuurlijk, ik zou lyrisch kunnen zijn over geweldige inhoud, of een lijst met SEO-tools / tips / tricks / life-hacks kunnen maken. Heck, ik zou zelfs kunnen maken "hoe te begeleiden" voor praten B2B verkoop smack. Maar ik zal niet. Al het bovenstaande zal veranderen, evolueren en zich ontwikkelen naarmate nieuwe trends zich ontwikkelen. Nee, ik besloot om het echt te houden. Dus, hier is wat ik eigenlijk wenste dat ik had geweten toen ik begon in deze gekke wereld van webontwikkeling:

1. Oh-my-god-zijn-daar-een-partij-van-buzzwords

Echt. Ze zijn overal.

Voorbeeldgesprek: "Hallo daar, Jeff. Heb je een minuut om je onze nieuwe SaaS-tool te laten zien waarmee we onze Value-Added Services kunnen retarget naar de decision makers bij de beste B2B CRM-bedrijven in onze demografisch getargete locatie? We moeten ook onze beste leads in de druppel-e-mail laten vallen in onze drip-e-mailcampagne. Het is aangetoond dat minstens 20% van de e-mailontvangers worden geconverteerd naar Qualified-Warm Leads, dus u kunt ze toevoegen aan uw Pipeline voor Erica, onze Relationship Success Manager, om ze te pingen of offline met ze te praten. Ze is tenslotte een 'Growth Hacking Prodigy'. PS - Heb je de Onboarding KPI-nummers van vorige maand? We moeten onze ROI laten zien in onze Paid Media-campagne en deze vergelijken met onze Viral Organic Reach voor de laatste QTR. O ja, de statistieken staan ​​in de Marketing Cloud. Domme Ik. Hashtag hersenschurk! "

Echte gesprekken, kinderen. Geen leugen.

2. Wow, nog een nieuwe tool?

Vroeg in je carrière, realiseer je je dat het bijhouden van alles online behoorlijk klinkklare belangrijk is. Goed voor je!

Als goede werknemer bent u zich ervan bewust: "Jinkies, mijn webontwikkelingsbedrijf zou moeten werken tjilpen . "Dus, je schrijft ze in voor Twitter. Vervolgens lees je enkele artikelen over het bijhouden van statistieken en realiseer je je: "Jinkies, ik heb wat planning- en trackingtools nodig." Dus je vindt Buffer ... dan ontdek je Tweetdeck ... dan struikel je Hootsuite en dan plotseling beseffen dat je Hubspot account heeft deze functies. Maar er is meer! Hoe zit het met het meten van het aantal sociale aandelen? Denk ik Buzzsumo . Of misschien Klear ? Topsy lijkt cool. Wauw, Radian6 lijkt netjes. Waarom niet Twitter Analytics ? Je gaat verder met zoeken tot je bij Annie Cushing bent Must-Have Tools met meer dan 50 sociale tools. Maar je bent nog niet klaar. Je ontdekt het Product Hunt , een plaats die alle nieuwe startups / tools op de markt belicht. Je doet wat graafwerk en je vindt Tools voor Marketers & Growth Hackers (35+ tools), Tools for Writers (30+), Tools for Startups (40+) ... en het gaat maar door en door.

Er zijn elke week letterlijk nieuwe hulpmiddelen.

3. Oh, je bent een "ondernemer" ... geweldig

Oh, de mensen en persoonlijkheden waarmee je kunt praten in webontwikkeling! In veel webontwikkelingswinkels zijn de middelen krap. Uw bedrijf is misschien een beetje vastgebonden, dus misschien hebben ze u nodig om bepaalde leads te kwalificeren. Geen probleem! Je verwelkomt de kans om echt in contact te komen met de mensen waarvoor je werkt!

Je krijgt je eerste klantgerichte rol en het gesprek kan als volgt gaan: Jij: "Vertel eens over je app-idee!" Prospect: "Nou, ik wil dat het net Vibor, Tango en WhatsApp is, met een sociaal netwerk zoals Facebook en video-streaming-service zoals YouTube. Oh, en het zou emoji's moeten hebben. Het MOET een ingebouwde emoji-sms-optie hebben. En gebruikers moeten in staat zijn om anoniem beoordelingen te schrijven die na 16 seconden verdwijnen. " U: " Okaaay ... Nou, al die dingen zijn heel goed gedaan in andere apps. Om niet te zeggen dat je dit niet kunt doen, maar wat maakt jouw idee uniek? " Prospect: " Ik kan het je niet vertellen voordat je een 20-jarige NDA hebt getekend. We moeten opschieten. Ik ben bang dat het idee kan worden overgenomen en geïmplementeerd door een andere app-idee-uitvinder. " Jij: " Okaaay ... Nou, heb je wireframes of weet je welk platform je wilt ontwikkelen? " Prospect: " Ik heb geen idee wat een van dat betekent. Kijk, ik heb veel gelezen over Mark Zuckerberg en Steve Jobs. Ik zeg niet dat ik ze ben, maar ik WEET dat ik een uniek, marktveranderend idee heb. Ik heb gewoon geen idee hoe ik het moet doen. Dat is waar ik je hulp nodig heb. " U: " Okaaay ... Nou, dit zal duur zijn. Wat is uw budget? " Prospect: " Ik heb $ 2.237. Nadat u de NDA hebt ondertekend, kunnen we over equity praten. Voor uw diensten, geef ik u 0,5% van het bedrijf. Ik ben een ondernemer. "

Echte gesprekken, kinderen. Geen leugen. "Ondernemer" -bijeenkomsten zijn de beste.

4. Wacht, hoeveel concurrenten hebben we ???

U komt dus door uw eerste door het buzzword gedreven marketingcampagne. Geweldig. Helaas besef je dat het niet zo succesvol was als je je had voorgesteld. Ik bedoel, wie zou geen webontwikkeling en app-hulp willen? U vervolgens Google, "app-ontwikkelaars [uw stad]", of "webontwikkelingsbedrijven [uw stad]", of zelfs "beste app-bedrijf in [uw stad]." U wacht 2.3sec voor Google om de resultaten te vullen en .... Concurrenten! Concurrenten overal!

Alleen al in de VS zijn er over 150,898 webontwikkelingbedrijven . Oh, en er zijn Canada, India en het VK. En omdat de wereld allemaal verbonden is, is elk van hen uw directe concurrent. Geen grapje. We zijn eerder zaken kwijtgeraakt in Oost-Europa (we zijn gevestigd in Atlanta en LA). Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat niet al deze bedrijven dezelfde diensten aanbieden. Ik ben het 100% mee eens. Maar de enorme hoeveelheid andere bedrijven die doen wat u doet, kan ontmoedigend zijn. Voeg een buzzword toe over, "het vinden van uw Unique Value Proposition" hier.

5. Ben je een maven? Ik had kunnen zweren dat je een rockster was

Naarmate je verder komt in je carrière in webmarketing, wordt je ongetwijfeld gevraagd een marketingconferentie bij te wonen. Dit is een geweldige ervaring en ik zou je sterk aanbevelen om te gaan. Er zijn letterlijk honderden digitale marketingconferenties . Je gaat verder BlogHer '16 (Een moeilijke keuze gezien er ook is iRetreat , FitBloggin '16, en UnGagged Conference) en zijn klaar om anderen te ontmoeten, net zoals u in de digitale marketingruimte. Hoera!

En jij doet ... behalve dat ze niets op jou lijken. Ze gaan op titels als, Social Media Maven, Social Growth Hacker, Social Sharing Lifestyle Architect, Idea Inventor 2.0, Digital Media Rock Star, Content Librarian en Simplicity Engineer. Deze mensen eten en ademen, maar je bent er niet helemaal zeker van dat ze een mens zijn. Vreemd genoeg, als je ze volgend jaar op de conferentie ziet, zijn hun titels heel anders.

6. Deze blogpost gaat helemaal viraal ... en daarmee bedoel ik het is rotzooi

Nadat u een paar weken / maanden / jaren onder uw riem hebt, begint u langzaam uit te zoeken hoe SEO werkt en welke soorten inhoud relevant zijn / wat uw klanten willen. Tot dat moment zal je content waarschijnlijk meteen zuigen. Neem hoop! Er zal veel content doorschemeren ... maar het zal veel promotie kosten en zal waarschijnlijk tien keer beter moeten zijn dan de rest. Overweeg inhoud niet.

Lees blogs van de beste, maak geweldige dingen en zie welke sticks. Je zult des te beter zijn.

7. Ik wist niet dat mijn map met spam zo vol kon zijn

Zodra je de hele baan onder de knie hebt, begin je een aantal digitale overwinningen te zien. Dat betekent dat uw pagina's gerangschikt zijn in Google en dat mensen op organische wijze naar uw site komen. Gefeliciteerd! Uw prijs: spam voor de rest van uw tijd bij het bedrijf!

Hier is het ding: mensen worden letterlijk betaald om websites / bedrijven te vinden die het goed doen en ernaar vragen (AKA SPAM-town). Ik heb er net een gekregen toen ik dit artikel schreef. Echt. Oh, en er is meer! Weet je nog welke hulpmiddelen je hebt geprobeerd? Welnu, ze hebben nu uw e-mail. Binnenkort zullen ze (op een wekelijkse / dagelijkse / uurbasis) je e-mailen om in een demo te zitten, hun service proberen en kopen, kopen, kopen! Tenzij je expliciet zegt dat ze stoppen met e-mailen (en soms als je dat doet) zullen ze dat nooit doen. Ook als u niet reageert.

8. Wauw, ik hou hier echt van

Als je niet schreeuwt na jaar 2 in webmarketing, komt dat waarschijnlijk omdat je ervan houdt. Serieus, ik vind een verwrongen en heerlijke vreugde van alle hierboven beschreven dingen. Ik ben dol op leren, dus ik kan niet wachten op de volgende tool. Ik geniet echt van luisteren, dus ondernemers hebben altijd een oor. De buzzwords en functietitels geven me geweldig voer voor leuke gesprekken thuis en laten me onderscheiden wie legitiem is en wie alleen maar speelt. En de concurrentie? Hé, ze hebben niet dat ik of mijn team voor hen werken. En ik denk dat dat voor ons een groot voordeel is. De spammers, nou, ze zuigen. Maar ja, zelfs diegenen die willen zingen, vinden altijd een lied ... ongeacht hoe belangrijk ze zijn.

Uitgelichte afbeelding, marketing afbeelding via Shutterstock.